همه چیز درباره کرم تارتار

 %name همه چیز درباره کرم تارتار

پودر کرم تارتار

کرم تارتار چیست؟

کرم تارتار یا همان پتاسیم تارتارات در حالت اولیه، یک پودر کریستالی سفید رنگ، لطیف و بی بو می باشد. خیلی از از افراد گمان می کنند این به صورت کرم می باشد اما به صورت پودر به فروش می رسد.

در علم شیمی، تارتارات پتاسیم هیدوژن به عنوان کرم تارتار شناخته شده می باشد. کرم تارتار در واقع یک اسید می‌باشد که نام علمی آن پتاسیم هیدروژن تارتاریک “potassium hydrogen tartrate” با فرمول شیمیایی KC4H5O6 و جز اسیدهای خوراکی به حساب می آید.

کرم تارتار یا همان پتاسیم تارتارات در حالت اولیه، یک پودر کریستالی سفید رنگ، لطیف و بی بو می باشد. که در شیرینی پزی خیلی مورد نیاز می باشد و کمتر کسی با آن دوستی دارد.

پودر تارتار دارای قدمت هفت هزار ساله می باشد که کرم تارتار از آن گرفته می شود.

بیشتر بخوانید:  لذیذترین سس ها را خودتان درست کنید

از این کرم در قدیم به غرض پاک کردن رسوبات ته نشین شده در بشکه های شراب و یا در رنگرزی های سنتی به کار گرفته می شد.

%name همه چیز درباره کرم تارتار

کارایی پودر کرم تارتار

کاربردهای کرم تارتار :

مهمترین استفاده کرم تارتار در شیرینی پزی مقاوم کردن سفیده در مقابل حرارت می باشد. در دستورهایی مشابه مرنگ و کیک های اسفنجی که ساختار اصلی شیرینی، بر پایه سفیده تخم مرغ شکل گرفته ایجاد می شود، این پودر برای اعتماد از مقاوم تر شدن سفیده به کار می رود. و استفاده از کرم تارتار در این شیرینی ها سبب می شود شکل آن در مساوی گرمای فر تحول نکند.

پودر تارتار دوران شکل گرفتن سفیده را طولانی تر می کند که در عملکرد آن هرچه سفیده بیشتر زده شود هوای بیشتری داخل سفیده شده و در عملکرد سفیده مستحکم تر می شود.

بیشتر بخوانید:  آیا استریل کردن یا گرم کردن شیشه های کنسرو در فر ایمن است؟

به براق شدن و حفظ سفیدی سفیده تخم مرغ کمک می کند.

کرم تارتار در تهیه شربت ها کار جوهر لیمو را انجام می دهد و افزایش کردن کرم تارتار به عنوان عامل اسیدی، از به هم پیوستن مولکول های شکر پیشگیری می کند و سبب شکرک نزدن شربت می شود.

کرم تار تار شیرینی را خوشمزه تر می کند.

جانشین کرم تارتار :

جانشین کرم تارتار سرکه یا آبلیمو می باشد. به این صورت که به همان اندازه که کرم تار تار گفته شده می باشد دقیقا به همان اندازه از آبلیمو استفاده کنید. مثلا اگر در دستور گفته شده می باشد که از 1 قاشق کرم تارتار استفاده کنید از 1 قاشق آبلیمو یا سرکه استفاده کنید.

%name همه چیز درباره کرم تارتار

جانشین آبلیمو با کرم تارتار

بیشتر بخوانید:  آشنایی با انواع ماسوره های قیف

روش نگهداری از کرم تارتار :

کرم تارتار باید دور از نم، گرما و نور در جای خشک و خنک و در کاسه دربسته نگهداری شود.

کاسه شیشه ای با در سفت و کیپ برای نگهداری این ماده خیلی مناسب می باشد.

کرم تارتار قابل فریز کردن نیست.

متاسفانه به علت فله ای بودن کرم تارتار در ایران، زمان مصرف روی آن مشخص نشده، اما سعی کنید مواد اولیه قنادی را بعد از خرید خودتان زمان بزنید و در طول یک سال مصرف کنید.

کرم تارتار علاوه بر استفاده در شیرینی پزی، فواید درمانی بسیاری دارد.

احتیاط های لازم برای استفاده از کرم تارتار:

چون تارتار نوعی اسید می باشد، نباید با چشم در ارتباط باشد، پس قطعا کاسه آن را دور از معرض کودکان نگه دارید.

 

منبع: بیتوته

مطلب پیشنهادی

روش صحیح انجماد نخود فرنگی و باقلا سبز

  نحوه ی نگهداری از سبزیجات اگر چه یخ زدن یا انجماد ، بهترین شیوه …